Lax med couscousrisotto

Lax och couscous

4 pers

30 min

Ingredienser:

  • 600 g lax
  • 6 dl pärlcouscous
  • 1 st gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl syrad grädde
  • 1 dl fint hackade örter (oregano & rosmarin)
  • 15 st körsbärstomater
  • 1,5 msk köttfond (koncentrerad)
  • 1,5 msk fiskfond
  • Vinäger(sherry)
  • Picklad rödlök
  • Salt
  • Peppar

Detta recept passar perfekt till vardagen, går snabbt och är supergott. Vill du istället se hur jag gör detta så hittar du det på min YouTube-kanal HÄR.

Gör så här:

Börja med att koka pärlcouscousen enligt förpackningen tillsammans med fiskfonden. Ta av couscousen 2 minuter innan den är klar, den kommer att tillagas klart senare.

Hacka och stek löken mjuk i olivolja. Tillsätt grädden och låt den tjockna något. Hacka örterna fint och ja i dem i grädden. Tillsätt couscousen och låt den gå klart ca 1 minut. Ha i den syrade grädden, tomaterna samt köttfonden. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Salta och peppra laxen, stek den hårt i en stekpanna.

Serveras tillsammans med rödlök.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar