Lax med gurkmeja & honung

4 pers, 30 min
- 4 laxfiléer
- 2 msk smör
- 2 tsk neutral olja
- 1 tsk gurkmeja
- salt & peppar
- flytande honung
Tillbehör:
- rostade nötter
- valfri sallad
- rostad potatis eller sötpotatis
Gurkmeja är känd som en antiinflammatorisk krydda och den går att använda till många olika goda rätter. Lax, gurkmeja och honung är en underbar kombination som är lätt att laga. Var försiktig med att inte spilla gurkmeja på bänkytor då den lätt färgar av sig.
Om du använder lax med skinn, börja med att steka med skinnsidan nedåt och pensla kryddblandningen på ovansidan
Gör så här:
- I en stekpanna, fräs smör, olja, gurkmeja och peppar
- lägg i laxen och stek tills den är precis genomstekt, 2-3 min per sida. Jag gillar min lax aningen rå i mitten men det är en smaksak
- Salta laxen och ringla flytande honung över den precis innan servering
- Ät med rostade nötter, en grönsallad och antingen vanlig potatis eller sötpotatis