Laxtataki

Laxtataki

4 pers

20 min

Ingredienser:

  • 200 g Lax(Salma eller liknande)
  • 8 st kärnfria oliver
  • 8 st stora kapriser
  • 2 msk pistagenötter
  • 1 st salladslök
  • 1 kruka dill
  • 1 st röd chili
  • Salt
  • Peppar

Dressing:

  • 1 cm ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk ljus soya
  • 1 st citron

Denna rätt passar perfekt som förrätt till ett fint glas kallt vitt vin. Vill du se mig göra denna rätt så hittar du det på min youtube-kanal HÄR.

Gör så här:

Börja med att hacka ner kaprisen och oliverna i mindre bitar och lägg dem i en stål. Tillsätt olivoljan, balsamvinäger, soya samt citronjuice från en 1/4 citron. Finhacka 1/4 dels chili och ha även i denna. Blanda runt och smaka av. Balansera upp med peppar och eventuellt lite mer citronjuice.

Finhacka dillen och lägg den jämt på en skärbräda, salta och peppra den.

Halstra laxen runt om med en gasbrännare eller i en het stekpanna. Rulla laxen i dillen så att den blir täkt med dill.

Skär upp laxen i tunna skivor och lägg den på en tallrik. Slå över din vinegrette och toppa med fint skuren salladslök, hackade pistagenötter samt lite citronest och dillkvistar.

NJUT!

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar