Limekladdkaka med jordgubbscheesecake

IMG_6392-2

Åh! Denna kladdkaka med jordgubbscheesecake är helt fantastisk på alla sätt och vis. Den smakar sommar rakt igenom - dessutom helt glutenfri och bakad med mindre socker.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en springform 20 cm
Kladdkaka
Du behöver:
125 gram smör
3 ägg
1 dl strösocker/sockerersättning
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mandelmjöl
0,75 dl majsmjöl
Rivet skal från 1 lime
2 msk nypressad limesaft

Cheesecake
Du behöver:
250 gram färska jordgubbar
300 gram färskost
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker/sukrin mellis

 

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen. Vänd sedan ner resterande ingredienser till kladdkakan är vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Häll smeten i din form och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 18-25 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter med kladdig mitten. Låt svalna helt i kylskåpet.
4. Innan servering: Skär jordgubbarna i små bitar och ställ dom åt sidan.
5. Vispa färskost och vispgrädde krämigt. Rör ner florsocker och tillsätt tillsist jordgubbarna.
6. Smeta ut cheesecaken över kladdkakan - ät och njut!

Lämna en kommentar