Lin Mellgard

Hej alla matälskare!
Jag heter Lin och välkommen hit! Hemma hos mig är det högt i tak och det bjuds ofta på något vegetariskt, gärna med en asiatisk touch. Med en mamma från Shanghai och en skåning till far blandar jag gärna de båda kulturerna på tallriken.
Här hittar du enkla recept som är riktigt goda och gör dig både mätt och belåten.
Min matfilosofi är att äta sånt som får just Dig att må bra. Det finns inga strikta regler när det gäller mat. Lyssna på magkänslan och framförallt - våga testa något nytt!
Stor kram / L
linprofmatrecept

Kinesiska köttbullar

Av Lin Mellgard | februari 24, 2021

Saftiga kinesiska köttbullar som enkelt görs vegetariska med formbar vegofärs. Min bästa kritiker – mamma, – har gett tummen upp till dessa så känn er lugna och börja laga.

Skagenburgare

Av Lin Mellgard | februari 22, 2021

Veganska skagenburgare!
Häpnadsväckande goda burgare med friterad tofu och vegansk skagenröra. Passar perfekt till hemmagjorda pommes (eller köpta!) och inlagd gurka.

Okonomiyaki

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

En riktigt smaskig rätt med ursprung i Japan. Tänk dig en saftig pannkaka med en go’ majonnäs och sötsyrlig sås på toppen. Om du ännu inte testat så är det dags!

Vietnamesiska sommarrullar

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Dessa fräscha sommarrullar är en perfekt förrätt eller lunch under veckans alla dagar!

Blomkålssoppa med parmesan

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Här bjuds på en värmande soppa med blomkål, potatis och parmesan. Ringla lite kallpressad oliv- eller chiliolja på för extra sting! Funkar utmärkt som både varmrätt eller förrätt.