Linsbolognese

IMG_1923

4 port

30 min

  • 200 gram pasta
  • 200 gram röda linser
  • 1 stor gul lök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-1,5 frp passerade tomater
  • 3-4 dl pastavatten
  • 4 msk hackad basilika
  • 1 tsk agave sirap (eller honung)
  • salt
  • peppar

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Gör så här:

  1. Hacka upp lök och vitlök fint, stek till fin färg i en panna. Tillsätt tomatpure, passerade tomater, sirap och linserna, låt koka upp.
  2. Koka upp pastan enligt anvisningar. Använd vatten från pastan och häll ner i bolognese.
  3. Smaka av bolognese med basilika, salt och peppar. Låt sjuda ett par minuter.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar