Lyxig räkmacka

IMG_5274
1 macka
30 min
Ingredienser:
  • 1 fänkål
  • 150 gram räkor
  • 1 dl majonäs (eller slå din egen)
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vit vinsvinäger
  • Rågbröd
  • Krispsallad
  • Smör
  • Salt

En otrolig klassiker som finns i många tappningar. Här kommer en ny variant som vi är mycket stolta över att servera på ICANDERs, vår nya Kafferi och Matbar på ICA Maxi Visby. Våra tips för en lyckad räkmacka är att köpa riktigt bra räkor och ha rikligt med majonäs!

Gör så här:

Koka ägget så gulan är krämig. Förbered räkorna igenom att skala eller häll av om du köpt i lake. Gör i ordning din majonäs igenom att antingen blanda en färdig med färsk dill (eller slå ihop en egen), smaka upp med vinäger och salt efter tycke. Hyvla fänkålen så tunt som möjligt på en mandolin och lägg sedan i en skål med isvatten. Detta kan du även göra med din sallad så kommer den bli ännu lite mer krispig. Rosta nu fänkålsfrön så kommer mer smak fram, mortla sedan fröna fint.
Ta en skiva rågbröd, bred på smör, lägg några blad med krispsallad och skivor eller klyftor av ägg. Addera dill-majonäsen (snåla inte!), lägg räkorna ovanpå detta. Toppa med fänkålen och avsluta med mortlade fänkålsfrön.
Smaklig måltid!
Hej Gotland

Lämna en kommentar