Macka med grillad fetaost, sparris, zucchini, jalapeñomajo och pecorino

4 mackor
1h
Ingredienser:
- 4 skivor levain eller annat bröd
- 300 g fetaost (ja det ska vara mycket)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1 knippe sparris
- 1 liten zucchini
- 1 citron
- 2 dl majo
- Jalapeños efter smak (färsk, men inlagd funkar)
- 1 dl rostad lök
- Pecorino att riva över vid servering
- 1 knippe persilja
- Salt
- Svartpeppar
Övrigt:
- Folie till fetaosten
Det må vara en vegetarisk macka. Men om den är mättande? Ja det ser ni ju.
Gör så här:
Om du gör egen majo är det lättast att mixa jalapeño med oljan innan vispning. Finhacka annars jalapeñon supersmått. Smaka av med salt.
Gör dubbla bitar folie till ett knyte med fetaost, skivad vitlök och hälften av olivoljan.
Hyvla zucchini med potatisskalare till långa remsor. Riv zest från hela citronen och pressa över citronsaft från hela citronen. Ringla över resterande olivolja, salta, peppra och blanda runt ordentligt. Smaka av. Den ska vara ordentligt syrlig!
Finhacka persiljan. Skär bort ändarna på sparrisen inför grillning.
Börja med att grilla fetaostpaketen, de behöver minst 15 min. När fetaosten börjar bli klar kan du grilla bröd och sparris. Sparrisen ska få ordentlig yta men fortfarande ha lite spänst kvar.
Mosa fetaosten med olivolja och vitlök i sitt knyte och bre på bröden. Toppa med grillad sparris, citronmarinerad zucchini, jalapeñomajo, rostad lök, finriven pecorino och persilja.