Mango- & kokostårta

IMG_1375

Ca 6 bitar, 15 min + 40 i frys

Botten:

  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 1/2 dl cashewnötter
  • Ca 6 st medjooldadlar
  • 1/2 dl sultanrussin (gula) eller aprikoser
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 1,5 dl blötlagda cashewnötter
  • ca 2 dl av det fasta i 1 burk kokosmjölk, alternativt 2 dl turkisk yoghurt
  • 1,5 dl fryst mango
  • 1 dl fryst ananas
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • Skal från 1 citron
  • Juice från 1 citron
  • 1-2 msk agavesirap eller liknande

Gör så här:

Gör såhär:
1. Blötlägg cashewnötter i kokande vatten i 10 min eller om du har tid, i rumstempererat vatten i 1 timme

2. Rosta solroskärnorna lätt i en stekpanna

3. Till botten: Mixa i en matberedare först solroskärnor & torra cashewnötter till ett mjöl. Lägg sen i russin, dadlar, vanilj och salt och mixa vidare till en deg. Justera ev så den inte är för torr/blöt

4. Tryck ut degen i en löstagbar form och ställ i frysen

5. Mixa alla ingredienserna till fyllningen i en mixer (glöm inte separera kokosmjölken).

Se till att skölja citronen noggrant och riv av det yttersta gula på ett rivjärn. Undvik det vita då det är beskt.

Vill du göra mönster i din tårta så gör en rosa variant också genom att mixa i några hallon eller jordgubbar

6. Häll fyllningen i pajformen och ställ i frysen i minst 40

7. Ät! Om den står i frysen länge så låt tina i 30 minuter innan du ska äta kakan

 

Lin Mellgard

Lämna en kommentar