Polkarulle med kokosfyllning & vit choklad

Toppits
Toppits

Vi kör en till rulle före jul, jag kan inte riktigt låta bli och den är framtagen i samarbete med Toppits.

Den här gången är det en röd marsipanrulle fylld med pepparminskryddad kokosfyllning som toppats med vit choklad och krossad polka. Jo tack, det här blev ett gott och juligt godis!

Bakplåtspapper är oumbärligt när jag ska kavla marsipan, eller kavla det mesta som är av kakdegskonsistens. Det här pappret, som finns på bilden, har dessutom en glidfri yta som gör att det ligger stilla på arbetsbänken.

För att slippa använda mjöl, och därmed färga marsipanen vit, så lägger jag ett bakplåtspapper ovanpå och ett under. Så smidigt!

Den här rullen gör sig bäst i lite tunnare skivor och du måste såga med kniven när du skär upp den, annars blir inte ytan lika fin.

Anpassa själv efter hus mycket pepparmint du önskar, personligen tycker jag att det räcker med några få droppar så att det blir en liten hint av mint. Minthint.

Förvara rullen i kylen.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

500 g marsipan, röd
397 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
3-5 droppar pepparmintsolja eller motsvarande mängd essens
200 g riven kokos

Topping:
50 g vit choklad
1 msk smör
2-3 st polkagriskarameller

 

Instruktioner:

1. Häll kondenserad mjölk och pepparmint i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under ständig omrörning, så att det inte bränns, tills det tjocknat något.

2. Tillsätt kokos och rör om ordentligt.

3. Smaka av och se om du vill ha i mer mint. Häll över smeten i en kall bunke och låt svalna helt.

4. Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper till en platta, ca 5 mm tjock.

5. Bred ut smeten jämnt på marsipanplattan. Jämna till marsipanen och spara 1 cm från början och slutet.

6. Rulla ihop till en tight rulle med hjälp av bakplåtspappret, lägg skarven neråt.

7. Plasta in och lägg i kylen att stelna en stund.

Topping:
7. Grovhacka och smält choklad tillsammans med smör och låt svalna något.

8. Krossa polkagrisarna. Jag brukar lägga dem i en fryspåse på en skärbräda och banka med en mortel tills de fått rätt storlek.

9. Bred ut chokladen över rullen och strö över polkakrosset.

10. Ställ i kylen att stelna. När chokladen stelnat kan du plasta in rullen, förvara i kylen.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar