Mexicanska Tacos

Tacos med marinerad fläskkarré
4 pers
30+60 minuter
Ingredienser:
400g fläskkarré
1,5 + 1,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl Kryddboxens tacokrydda
1 st lime
1 dl konserverad majs
1/2 gurka
10 st körsbärstomater
1 st rödlök
1 kruka koriander
1 st vitlöksklyfta
1 dl ättika
2 dl socket
3 dl vatten
Olivolja
Peppar
Salt
Tortillabröd:
4 pers
30+20 minuter
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk smör
2,5 dl vatten
1 msk olivolja
Gör så här:
Börja med att strimla karrén i tunna skivor. Blanda 1,5 dl turkisk yoghurt med tacokrydda och juicen från limen, rör ihop detta med karrén och låt det marinera minst 60 minuter, gärna över natten.
Skära ner rödlöken väldigt tunt gärna med hjälp av en mandolin. Blanda ättika socker samt vatten i en behållare och rör runt tills sockret löst upp sig, låt stå tills servering.
Skär ner gurkan i tunna skivor eller med en osthyvel på längden. Dela tomaterna i 4 delar eller behåll dem lite större om du önskar.
Hetta upp en stekpanna riktigt hett. Häll av vätskan majsen kommer i och ha sedan i majsen i den torra varma pannan. Stek majsen tills den fått en tydlig brynt/bränd karaktär. Häll upp i en skål.
Ha i rikligt med olivolja i en stekpanna och låt den bli het. Häll i karrén med marinaden och låt den stekas tills köttet är helt genomstekt och reducera ner vätskan något. Marinaden kommer att skära sig något när den hettas upp men det gör inget.
Servera allt tillsammans i ett ljummet tortillabröd och toppa med den picklade löken samt turkisk yoghurt som du blandat med en pressade vitlöksklyfta, mest från lime samt salt och peppar.
Torillabröd
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret och koka upp vattnet. Blanda samman smöret, vattnet och olivoljan. Tillsätt vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop detta till en deg och plasta in degen. Lår degen vila ca 30 minuter. Dela degen i bollar som är ca 4 cm i diameter och kavla ut dem på en mjälas yta. Hett upp en torr stekpanna och stek tortillan på båda sidorna till den fått fin färg.
Lägg bröden på en tallrik med en handduk över.