Kladdkakemuffins i miniatyr

Minikladdmuffins bakalite.se 4

Det är så mycket som blir extra gott när det bakas i miniatyr, lite som de här kladdkakemuffinsen.

Lätta att baka, goda att fika på.

Perfekta som små bitar till fika eller att servera som dessert med något glassigt till. Går utmärkt att frysa in så jag försöker se till att alltid ha sådana här, eller den större varianten, i frysen redo för fika.

Om du vill göra dem i vanlig storlek så finns det ett recept här.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Minikladdkakemuffins
24 st

3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 st ägg

Smör till formen

Instruktioner:

1. Smörj en minimuffinsplåt noggrant med smör, ställ i kylen.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Blanda socker, vaniljsocker och kakao.

4. Smält smöret under omrörning i en rymlig kastrull. Stäng av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan.

5. Tillsätt sockerblandningen och vispa för hand samman till en slät kräm. Ta från plattan.

6. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn kräm.

7. Sikta och blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

8. Tillsätt chokladsmeten och vänd om med en slickepott tills allt är blandat.

9. Fördela smeten i minimuffinsplåten.

10. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills muffinsen känns stumma när du känner försiktigt på mitten.

11. Låt svalna helt i formen.

12. Vrid försiktigt loss muffinsarna innan du lyfter ur dem.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar