Mintglass med krossad choklad

Smartasaker

Jag erkänner att jag inte ens tänkt tanken att ta med glass till stranden. Finns det ingen glasskiosk så blir det inget.

Eftersom vi sällan badar på de större badplatserna så får vi inte njuta av glass, varken jag eller mina barn. Gissa om jag blev glad när Smartasaker hörde av sig och undrade om jag vill testa deras rymliga mat- och glasstermos?

Hur smidigt som helst och nu kan vi mumsa glass även vid den lilla tjärn vi håller till soliga dagar.

Termosens öppning är tillräckligt stor för att använda en vanlig glasskopa och göra kulor med.

Det här receptet fyller upp termosen och det blir även lite extra. Jättejobbigt såklart men att hälla det i en liten burk och frysa in gör ingen ledsen när kvällen kommer.

Självklart kan du göra glassen i en annan form som rymmer ca 2 liter.

Termosen hittar du här.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Mintglass med krossad choklad
ca 2 liter

150 g choklad, 44-55%
6 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
3-5 droppar pepparmyntsolja (smaka av)

Instruktioner:

1. Finhacka eller mixa chokladen.

2. Blanda pepparmyntsolja med den kondenserade mjölken.

3. Vispa grädden fluffigt.

4. Tillsätt mjölken, vispa samman på låg hastighet och smaka av, tillsätt eventuellt mer mint om du vill.

5. Vänd ner chokladen försiktigt.

6. Häll glassen i termosen, knacka den mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Sätt på locket och ställ i frysen, minst 5 timmar.

Om du inte gillar mint kan du istället smaksätta glassen med ½ tsk vaniljpulver.

Det blir lite glass över och den kan du med fördel lägga i en liten burk, frysa in och bjuda dig själv på.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar