Mjölfri kladdkaka med svarta bönor

IMG_0289-3

Visst låter det skrämmande att ha bönor i sin kladdkaka? Saken är att bönorna gör denna kladdkaka så otroligt god och näringsrik. Att den innehåller bönor kommer ingen kunna gissa! Det lovar jag.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en springform 20 cm
Du behöver:
125 g smör
1 paket kokta svarta bönor (230 g avrunnen vikt)
10 färska och urkärnade dadlar
0,75 dl kokossocker
0,5 dl kakao
2 krm salt
2 ägg

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Skölj bönorna och mixa dom med smör och dadlar till en slät smet.
4. Tillsätt kokossocker, kakao och salt, rör om.
5. Vänd tillsist ner äggen och vänd runt smeten med hjälp av en slickepott.
6. Smöra och bröa en springform (20 cm) och häll i smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Kladdkakan ska ha fasta kanter man vara "gungig" i mitten.
8. Låt svalna helt i kylskåp. Minst 6 timmar men gärna över natten.

Lämna en kommentar