Havrevåfflor

Våfflor är alltid lite festligare att äta än pannkakor, visst? Dessa våfflor är gjorda på havregryn som mixats till mjöl vilket gör mer näringsrika är det klassiska våfflorna. Havrevåfflorna behöver gräddas något längre än vanliga våfflor för att bli riktigt frasiga. Glöm heller inte att röra om i smeten emellanåt!
Till 10 våfflor
Du behöver:
5 dl havredryck
3 dl havregryn
2 ägg
0,75 dl rapsolja (eller 50 g smör)
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Gör såhär:
1. Mixa samman samtliga ingredienser till en slät smet.
2. Låt smeten stå och svälla i cirka 20-30 minuter.
3. Grädda varje våffla på hög värme tills de blivit riktigt frasiga.
4. Lägg varje våffla på ett galler eller ät direkt!