Mjölkchokladfudgebrownie med salt nougat

Mjölkchokladbrownie salt nougat bakalite.se 1
Mjölkchokladbrownie salt nougat bakalite.se 3

Ett av de allra populäraste av mina recept är Mjölkchokladfudgebrownie med chokladtopping så varför inte testa en till variant?

Här toppade jag istället med nougat och eftersom det är lite sött så fick salt liva upp det. Succé!

Valde att stansa ut dem till ganska små (4 cm) runda kakor men det går lika bra att skära dem i fyrkanter. Lika gott!

Jag har köpt ett rejält set med runda kakstansar från Patisse som jag är väldigt glad för, det finns bland annat här.

Sådärja, fikadags!

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Mjölkchokladfudgebrownie med salt nougat

Brownie:
150 g smör
200 g choklad, ljus
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Topping:
250 g nougat
1 dl grädde
flingsalt

Instruktioner:

1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklade smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.

3. Sätt ugnen på 170 grader.

4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.

5. Vispa ägg och socker fluffigt.

6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.

7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.

8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.

9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna ha satt sig.

10. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Topping:
11. Grovhacka nougaten och lägg i en bunke.

12. Värm upp grädde och häll över nougaten, rör om till en slät kräm.

13. Låt svalna och tjockna något, rör om ett par gånger under tiden.

14. Bred ut nougatkrämen på kakan och ställ i kylen över natten (eller så länge du står ut).

15. Skär i bitar av önskad storlek, strö över flingsalt och servera rumstempererad.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar