Mjuka chocolate chip rutor

IMG_1251

Otroligt goda chocolate chip rutor som garanterat kommer att uppskattas av både stora och små. Sötade med kokossocker, honung och lite mörk choklad. Du gör dom enkelt glutenfria igenom att använda dig av glutenfria havregryn.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en mindre långpanna 20 x 30 cm
Du behöver:
150 g smör
4 ägg
3 dl havremjöl
0,75 dl kokosmjöl
1,5 dl kokossocker
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2,5 dl filmjölk
0,75 dl honung
2 dl mosad/mixad banan (2-3 bananer)
3 dl chokladknappar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä din långpanna med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och ställ det åt sidan.
3. Vispa äggen poröst i minst 5 minuter.
4. Rör ihop alla torra ingredienser i en skål och filmjölken, bananen och honungen i en annan.
5. Vänd försiktigt ner alla ingredienser förutom chokladknapparna i äggvispet. Tillsätt därefter chokladknapparna och häll smeten i formen.
6. Toppa kakan med lite mer chokladknappar och grädda den i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna helt och skär sedan upp i rutor.

Lämna en kommentar