Mortotskaka

Morotskaka
Du behöver:
4 ägg
1,5 dl strösocker
4 dl havregryn
0,75 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2,5 msk malen kanel
1,5 msk malen kardemumma
1 msk vaniljsocker
3 tsk malen ingefära
3 tsk bakpulver
2 dl mixad/mosad banan
2 dl turkisk yoghurt
1,5 dl rapsolja
3 dl finrivna morötter
Glasyr
Du behöver:
400 g färskost
150 g rumsvarmt smör, mjukt
2 dl florsocker
Rivet skal från 2 lime
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en långpanna med måtten 20 x 30 cm.
2. Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp i minst 5 minuter.
3. Mixa havregrynen fint och blanda samman dom med resterande torra ingredienser.
4. Vänd försiktigt ner alla ingredienser förutom morötterna i äggfluffet. Tillsätt därefter morötterna.
5. Häll smeten i din långpanna och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt och gör undertiden glasyren.
6. Vispa ihop färskost och smör krämigt och vänd försiktigt ner florsockret.
7. Fördela glasyren över kakan, strö över rivet skal från lime, skär upp i bitar, ät och njut!