Napolitansk löjromspizza

1 pizza - 4 pers (som förrätt)
20 min + 3 dygn
Ingredienser
- 1 sats pizzadeg (Se pizzadegskalkylator)
- 80 g löjrom
- 100 g Västerbottensost
- 2 dl grädfil
- 1 st röd lök
- 1 kruka gräslök
- 1 kruka dill
- 1 st citron
- 2 st kaffefilter
Detta är en pizza som fungerar lika bra som förrätt eller varmrätt. Och lag lover att du kommer att imponera å gästerna med denna typ av pizza. Med hjälp av pizzadegskalkylatorn får du snabbt ut rätt mängder till sin deg. Och vill du se hur jag gör denna den? Då hittar du det på min YouTube-Kanal HÄR.
Gör så här:
Börja med att sätta degen enlig kalkylen.
Dagen innan du ska baka ut dina pizzor låter du gräddfilen samt löjrommen hänga i var sitt kaffefilter i kylen så att vätskan ringer av från produkterna.
Sätt på ugnen på högsta värmen och använd gärna ett pizzastål. Har du inget stål och vill köpa det så hittar du dem här.
Hacka gräslök och rödlök fint.
Baka ut din pizzadeg och stryk botten med lite av gräddfilen. Riv över rikligt med västerbottensost och grädda till pizzan fått fin färg. Låt pizzan svalna i någon minut innan du lägger på löjrommen och gräddfilen. Toppa alt med gräslöken, rödlöken samt dill. Och avsluta med att riva lite citronzest.
Servera omgående.