Näringsrik Silviakaka
Näringsrik Silviakaka

Silviakaka
Du behöver:
150 g smör
4 ägg
1,5 dl strösocker
3,5 dl havregryn
0,75 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl turkisk yoghurt
2 dl mosad/mixad banan
Glasyr
Du behöver:
150 g smör
0,75 dl strösocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en bakplåt med måtten 20 x 30 cm.
2. Smält smöret till kakan och ställ det åt sidan.
3. Vispa ägg och strösocker riktigt poröst cirka 5-8 minuter med elvisp.
4. Mixa havregrynen fint och blanda samman dom med resterande torra ingredienser.
5. Vänd ner alla ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt ihop smeten med hjälp av en slickepott.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
7. När kakan svalna gör du glasyren. Smält smöret tillsammans med strösockret och låt det puttra på låg värme i några minuter.
8. Ta av kastrullen från spisen och vispa ner äggulorna samt vaniljsockret.
9. Häll glasyren över kakan och låt den stelna helt i kylen.
10. Skär upp i bitar, ät och njut!