Naturligt sötade kolasnittar

IMG_6865

Otroligt goda kolasnittar gjorda på bland annat havregryn! Naturligt sötade med kokossocker och honung. En perfekt småkaka som du snabbt slänger ihop. Godast blir dom efter några timmar i kylen!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 20 snittar
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör, mjukt
0,75 dl kokossocker
2 msk honung
2 dl havregryn
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl sesamfrön
0,5 tsk bakpulver
Flingsalt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Vispa smör, kokossocker och honung krämigt.
3. Mixa havregrynen fint och tillsätt dom tillsammans med potatismjöl, sesamfrön och bakpulver i smörblandningen. Nyp ihop till en smidig deg.
4. Mjöla ett bakbord lätt och rulla degen i två lika stora längder.
5. Lägg längderna på en klädd ugnsplåt, platta till dom lätt med en gaffel och strö över lite flingsalt.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
7. Låt kakorna svalna några minuter innan du skär dom i snittar och låt dom sedan svalna helt innan du flyttar dom från plåten.
Ät och njut!

Lämna en kommentar