Linsbolognese

Av Emma Cedborger | februari 25, 2021

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Okonomiyaki

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

En riktigt smaskig rätt med ursprung i Japan. Tänk dig en saftig pannkaka med en go’ majonnäs och sötsyrlig sås på toppen. Om du ännu inte testat så är det dags!

Vietnamesiska sommarrullar

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Dessa fräscha sommarrullar är en perfekt förrätt eller lunch under veckans alla dagar!

Blomkålssoppa med parmesan

Av Lin Mellgard | februari 21, 2021

Här bjuds på en värmande soppa med blomkål, potatis och parmesan. Ringla lite kallpressad oliv- eller chiliolja på för extra sting! Funkar utmärkt som både varmrätt eller förrätt.

Clubsandwich på sötpotatis

Av Emma Cedborger | februari 20, 2021

En “smörgås” i lager med kyckling, bacon, dressing och grönsaker på sötpotatis i skivor. En ganska så trevlig kombo om jag får säga det själv.

Asiatisk nudelsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 19, 2021

Denna rätt är min favorit när det kommer till vardagsrätter. Och går att variera i alla oändlighet.

Kreolsk gryta med fläskfilé och chorizo

Av Emma Cedborger | februari 18, 2021

Gillar ni grytor? Jag tycker det är väldigt trevligt med smakrika grytor som går att variera i olika smakerkombinationer. Det här receptet innehåller fläskfilé som bas och en lite kryddigare korv där du kan välja din favorit.

Ceasarsallad

Av Emma Cedborger | februari 15, 2021

Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost – det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.

Ugnsomelett med potatis

Av Emma Cedborger | februari 14, 2021

En snabb och smidig lunch med lite “tager vad man haver”, perfekt att ta till vid kylskåpsrens. Därför blir omeletten lätt varierad och man kan använda lite vad man gillar. Idag blev det med smak av kalkonbacon, purjolök och paprika.

Cowboysoppa med rostat tortillabröd

Av Emma Cedborger | februari 10, 2021

Nu är det kallt i de flesta vrår i vårt avlånga land, då tycker jag det var dags för en värmande cowboysoppa med färs och potatis. Som vanligt; enkelt men smakrikt och gott!

Quesadillas med tomatsallad

Av Emma Cedborger | februari 9, 2021

Den här rätten går egentligen att variera och anpassa efter vad man har i kylen; kyckling, överbliven tacofärs, bönröror, ost och skinka – ja, ni fattar. Kärt barn har många namn. Hur gör du gillar du dina quesedillas?

Chokladbanan med nötter

Av Emma Cedborger | februari 6, 2021

Efterrätt eller mellis? Kombinationen av banan, choklad och nötter är magi. Gratinera det i ugnen för att få till en efterrättskänsla som likväl passar att äta till mellis.