Okonomiyaki

Okonomiyaki sidan

2 st pannkakor

30 minuter

  • 1 stor potatis
  • Ca 2 dl fint strimlad vitkål
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 rejäl nypa salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vatten

 

Sås!

  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk majsstärkelse

 

Topping

  • Färsk lime
  • Salladslök
  • Majonnäs
  • Picklad ingefära
  • Koriander

 

 

En smaskig asiatisk pannkaka med vitkål, potatis och majonnäs. En fest för ögat, gommen och magen! Går snabbt att göra och funkar fint som matlåda om det blir några över. Och det bästa? Att rätten är SÅ mycket enklare att laga än att stava till.

Gör så här:

  1. Skala potatisen och riv den i ett rivjärn
  2. Strimla vitkålen fint
  3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med mjölet, bakpulver, vatten och salt
  4. Vänd i potatisen och kålen i smeten
  5. Stek i rejält med olja tills du får en härlig yta, ca 2-3 minuter på varje sida.
  6. För att göra såsen blandar du alla ingredienser, förutom vattnet och majsstärkelsen, i en kastrull. Blanda kallt vatten med majsstärkelse separat och häll i såsen samtidigt som du vispar. Låt såsen snabbt koka upp så att den får en krämig konsistens
  7. Pensla först pannkakan med såsen och fördela sen din topping innan du avslutar med majonnäs. Ät direkt!
Lin Mellgard

Lämna en kommentar