Omvänd toast skagen med kräftor

skagen_86B0367

4 pers 

30 min

Ingredienser:

Skagenröra:

  • 200 g Kräftstjärtar
  • ½ dl Crème fraiche
  • ½ dl Majonnäs (sidan XX) 
  • 1 Kruka dill, finhackad
  • Salt 
  • Nymalen peppar

Tillbehör:

  • 4 Skivor formfranska eller surdegsbröd
  • 1 msk Citronsaft 
  • ½ Finhackad rödlök 
  • ½ dl Forellrom
  • Några dillkvistar
  • Olivolja till stekning

Det här är en variant på en klassisk toast skagen som serveras på ett annorlunda sätt. Personligen tycker jag att det är för mycket bröd i en klassisk toast skagen, och att brödet snabbt tappar sin textur när det toppas med skagenröran. Då är det här lösningen.

Gör så här:

Banda samtliga ingredienser till skagenröran och smaka av med salt och peppar.  

Skär brödet i centimeterstora kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödkrutongerna i oljan tills de fått fin färg och är frasiga. Tillsätt citronsaften och slunga sunt krutongerna tills citronsaften dunstat. 

Servera genom att bottna med skagenröran och toppa med bröd, rödlök, forellrom och dill.   

Lämna en kommentar