Oxfilésmörgås med persiljekräm

IMG_3407

2 port

30 min

  • 300 gram oxfilé
  • 4 skivor bröd
  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 4 salladsblad
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk smör att steka i

Persiljekräm:

  • 30 gram lättmajonäs
  • 1 msk fettfri yoghurt
  • 1 msk lätt creme fraiche
  • hackad persilja
  • salt

Vad ska vi äta ikväll? Ingen vet egentligen vad den är sugen på med den ena vill ha en saftig köttbit, en annan vill ha något enkelt. Svaret är; en oxfilésmörgås såklart!

Gör så här:

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till persiljekrämen
  2. Värm sedan en panna med lite smör och stek oxfilén hel eller i bitar, salta och peppra
  3. Hacka löken och skiva tomaten
  4. Bre ut 1/4 av persiljekrämen på varje brödskiva, lägg sedan på ett salladsblad och därefter oxfilén för att sedan toppa med tomat och rödlök
Emma Cedborger

Lämna en kommentar