Panerad torsk med kall gurk- & dillsås

IMG_1901

4 port

 • 4 bitar torsk (ca 600 gram)
 • 800 gram potatis
 • 1 ägg
 • 1-2 dl pankoströbröd
 • 1 tsk smör
 • hackad dill
 • citronsaft
 • salt
 • peppar

Kall gurk- & dillsås

 • 1 dl creme fraiche mini/ lätt
 • 1 dl fettfri yoghurt
 • 2 msk lättmajonäs
 • 1 tsk fransk senap
 • 1/2 dl bostongurka
 • 2 msk hackad dill
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 nypa sötningsmedel
 • salt
 • peppar

Ni som följt mig och mina recept ett tag vet att fisk inte är är någon favvo, rent av att jag inte åt det alls för bara ett par år sen. Därmed vill jag säga att de fiskrecept som jag delar med mig av delar jag med omsorg och jag har även fått stöd av andra icke fiskälskare genom åren - det här receptet passar ALLA, fiskälskare och motsatsen till det.

Och såsen då, ärligt talat är det den som gör det. Minns ni den kalla vita fisksåsen som serverades till fisken i skolan? (jag hoppade fisken redan då faktiskt, men inte idag)

Gör så här:

 1. Om fisken är fryst, tina den i kallt vatten ca 15-20 min.
 2. Skala och koka potatisen.
 3. blanda ihop alla ingredienser till såsen.
 4. Kläck ett ägg i en skål och häll upp ströbrödet i en annan.
 5. Salta och peppra i skålen med ägg.
 6. Vänd torskbitarna i äggblandningen och sedan i pankoblandningen, upprepa om du inte upplever att det fastnar.
 7. Värm upp en panna med smör och lägg ner de panerade torkbitarna. Pressa lite citron och strössla lite hackad dill över. Stek antingen klart bitarna i pannan alt kör dem i ugnen i ca 15-20 min. på ca 200 grader.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar