Sötpotatispannkakor

9DEC6C8B-1B32-47AA-AD98-FC3ED03541BD

Ca 8 pannkakor

30 minuter

 

  • 1 stor eller 2 små sötpotatisar
  • ½  dl bovetemjöl
  • ¾  dl rismjöl
  • 3 dl havredryck
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver eller vaniljessens
  • 1 krm salt
  • Olja eller smör till stekning

Topping

  • Rostade nötter (t.e.x pekan-, hasselnötter och cashew)
  • Lönnsirap eller agavesirap
  • Valfri lättvispad grädde

Frasiga och krämiga, söta och samtidigt salta! Detta är ett väldigt enkelt och gott recept när du är sugen på mättande pannkakor. Det sägs att de fungerar fint som lunch om du är busig. Ingen sidosallad här inte! Rosta en handfull nötter så har du hela tallriksmodellen klar.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på varmluft 180 grader (annars 200 grader)
  2. Skala och skiva sötpotatis i tunna skivor
  3. Rosta sötpotatisen i ugnen i ca 20 minuter tills de blivit mjuka
  4. Lägg sötpotatisen och resterande ingredienserna i en mixer och mixa till en slät smet
  5. Värm en stekpanna och börja med att rosta nötterna lätt, lägg i en skål
  6. Vispa grädde fluffigt
  7. Stek små pannkakor, ca 10 cm i diameter, i olja eller smör tills de får en gyllene färg
  8. Servera pannkakorna med nötterna, ringlad sirap och en rejäl klick grädde
Lin Mellgard

Lämna en kommentar