Pasta bolognese på viltfärs

4 pers
45 min
Ingredienser:
- 400 g Viltfärs
- 400 g Valfri pasta
- ½ Finhackad gul lök
- 1 Morot, skalad och finhackad
- 1 dl Finhackade kantareller
- 1 dl Små hela kantareller
- 2 Finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk Tomatpuré
- 2 dl Rött vin
- 2 dl Krossade tomater
- 2 dl Viltfond (utspädd)
- 1 Knippe färsk timjan, finhackad
- 1 Mindre knippe oregano, finhackad
- 2 dl Riven Västerbottensost
- Olivolja
- Salt
- Nymalen peppar
- 400 g valfri pasta
Denna är perfekt att göra i veckan och att ha med till jobbat dagen efter. Du kan välja kött från valfritt vilt eller det du hittar i affären. När jag äter kött så äter jag oftast vilt. Viltkött är bättre både för dig själv, omgivningen och personligen tycker jag det smakar mycket godare.
Gör så här:
Bryn lök, morötter och de hackade kantarellerna. Tillsätt viltfärsen och bryn den. Ha i vitlök samt tomatpuré, och låt det steka med under 1 minut. Häll i rött vin och låt det reducera något.
Tillsätt krossade tomater, viltfonden och färska kryddor. Låt bolognesen puttra i ca 30 minuter, smaka av med salt och peppar.
Kocka upp vatten och rikligt med salt i en rymlig kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet minus 2 minut. Blanda ner pastan i bolognesen och låt den puttra med i ca 1 minut eller till du tycker att pastan känns klar.
Garnera med Västerbottensosten samt smörstekta kantareller.