Pasta bolognese på viltfärs

IMG_9202

4 pers

45 min

Ingredienser:

  • 400 g Viltfärs
  • 400 g Valfri pasta
  • ½ Finhackad gul lök
  • 1 Morot, skalad och finhackad
  • 1 dl Finhackade kantareller
  • 1 dl Små hela kantareller
  • 2 Finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 dl Rött vin
  • 2 dl Krossade tomater
  • 2 dl Viltfond (utspädd)
  • 1 Knippe färsk timjan, finhackad
  • 1 Mindre knippe oregano, finhackad
  • 2 dl Riven Västerbottensost
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 400 g valfri pasta

Denna är perfekt att göra i veckan och att ha med till jobbat dagen efter. Du kan välja kött från valfritt vilt eller det du hittar i affären. När jag äter kött så äter jag oftast vilt. Viltkött är bättre både för dig själv, omgivningen och personligen tycker jag det smakar mycket godare.

Gör så här:

Bryn lök, morötter och de hackade kantarellerna. Tillsätt viltfärsen och bryn den. Ha i vitlök samt tomatpuré, och låt det steka med under 1 minut.  Häll i rött vin och låt det reducera något.

Tillsätt krossade tomater, viltfonden och färska kryddor. Låt bolognesen puttra i ca 30 minuter, smaka av med salt och peppar.

Kocka upp vatten och rikligt med salt i en rymlig kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet minus 2 minut. Blanda ner pastan i bolognesen och låt den puttra med i ca 1 minut eller till du tycker att pastan känns klar.

Garnera med Västerbottensosten samt smörstekta kantareller.

Lämna en kommentar