Pasta med ramslök, sparris och buffelmozzarella

F8BE38F5-C853-4940-B944-CA3E8BFF2202 (2)

30 minuter

3 personer

Ingredienser:

  • 50 g ramslök
  • 2 dl vitt vin
  • 250 g smör
  • 1 bunt sparris
  • 1 tsk sherryvinäger alt citron
  • 1 dl parmesan + till topping
  • 2 förpackningar buffelmozzarella
  • olivolja till stekning + ringla på
  • en knippe persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g pasta

Den är lika vårig som god denna pasta!

Ta fram buffelmozzarellan ur kylen i god tid så den hinner bli rumstempererad.

Gör så här:

Finhacka 2/3 av ramslöken. Dela resterande ramslök på mitten för att få större bitar. Dessa ska stekas tillsammans med sparrisen på slutet.

Skär bort de lite "träiga" ändarna på sparrisen. Skiva sparrisen, gärna snett men det är bara för att det är snyggt.

Fräs den finhackade ramslöken i 2 msk av smöret i några minuter. Häll på vinet och låt reducera till hälften. Mixa i smöret lite i taget med en stavmixer tills du använt allt smör och såsen tjocknar. Smaka av med salt, svartpeppar och några droppar sherryvinäger alt citron. Ställ åt sidan.

Koka pastan i rikligt saltat vatten.

Fräs på sparrisen och resterande ramslök i olivolja några minuter. Sparrisen ska fortfarande ha tuggmotstånd.

Häll ner pastan i såsen och blanda runt tillsammans med 1 dl finriven parmesan. Toppa med fräst sparris och ramslök, buffelmozzarella, parmesan och en skvätt olivolja. På med persilja, klart!

Amanda Wiger

Lämna en kommentar