Pasta med skinksås

FullSizeRender

4 port

30 min

  • 200 gram pasta
  • 200 gram skinka
  • 100 gram kalkonbacon
  • 100 gram ost 10-12%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl lättmjölk
  • 100 gram ärtor
  • 100 gram fryst bladspenat
  • 3 cm purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör:

  • grovmalen peppar

Mat som går snabbt, smakar mer avancerat än vad det är och självklart är gott på samma gång - mer än så begäran man väl inte såhär en måndagskväll? Tillaga och njut av den här skinksåsen.

Gör så här:

  1. Tina ärtor och spenat lite lätt
  2. Skär upp bacon i strimlor och stek på lätt
  3. Strimla skinkan och skiva upp purjolöken tunt och pressa vitlöken. Lägg ner i stekpannan tillsammans med baconet och stek på lätt
  4. Tillsätt ärtor och spenat. Häll över grädden och mjölken och låt koka upp.
  5. Riva ner osten
  6. Smaka av med salt och vitpeppar
  7. Servera med grovmalen peppar på toppen
Emma Cedborger

Lämna en kommentar