Pasta Pomodoro

IMG_1147

4 port

30 min

  • 200 gram pasta
  • 1 st gullök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 frp passerade tomater
  • 300 gram parmesan
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja att steka i

Pasta Pomodoro är en italiensk rätt där pomodoro betyder tomat. För mig föddes dock rättens rötter i Spanien genom min chef. Det är en snabb och lätt skål snarare än en skål i en tung sås.

Jag har valt att ha parmesanost till min pasta pomodoro men det går lika bra utan eller med annan valfri ost.

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlöken fint.
  2. Koka pastan enligt anvisningar - 1-2 minut.
  3. Stek lök och vitlök tills de får en fin färg.
  4. Hacka basilikan.
  5. Tillsätt tomatbasen och den mesta av basilikan, spara lite till servering.
  6. När pastan är nästan klar lägger du över den i tomatbasen samt 2 dl av pastavattnet och låter det koka ihop den sista koktiden.
  7. Lägg upp på tallrikar och servera men riven parmesan.
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Ulrika den januari 16, 2021 kl 10:53

    Hej, den måste jag prova, undrar bara, det vita som ligger bredvid pastan, är det riven vitkål ?

    • Emma Cedborger den januari 16, 2021 kl 21:20

      Vad kul, hoppas du gillar det! Det är riven parmesan 🙂

Lämna en kommentar