Pasta Pomodoro

4 port
30 min
- 200 gram pasta
- 1 st gullök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- 1 frp passerade tomater
- 300 gram parmesan
- salt
- peppar
- 1 msk olja att steka i
Pasta Pomodoro är en italiensk rätt där pomodoro betyder tomat. För mig föddes dock rättens rötter i Spanien genom min chef. Det är en snabb och lätt skål snarare än en skål i en tung sås.
Jag har valt att ha parmesanost till min pasta pomodoro men det går lika bra utan eller med annan valfri ost.
Gör så här:
- Hacka lök och vitlöken fint.
- Koka pastan enligt anvisningar - 1-2 minut.
- Stek lök och vitlök tills de får en fin färg.
- Hacka basilikan.
- Tillsätt tomatbasen och den mesta av basilikan, spara lite till servering.
- När pastan är nästan klar lägger du över den i tomatbasen samt 2 dl av pastavattnet och låter det koka ihop den sista koktiden.
- Lägg upp på tallrikar och servera men riven parmesan.
Hej, den måste jag prova, undrar bara, det vita som ligger bredvid pastan, är det riven vitkål ?
Vad kul, hoppas du gillar det! Det är riven parmesan 🙂