Linsbolognese

Av Emma Cedborger | februari 25, 2021

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Mozarellapasta med aubergine

Av Emma Cedborger | februari 3, 2021

Krämiga pastarätter kan vi väl inte få för många av? Goda smakar som går snabbt att röra ihop och i det här receptet har jag även smugit in lite grönsaker, vem tackar nej?!

Pasta med ostronskivling och brynt vitlökssmör

Av Amanda Wiger | januari 24, 2021

Pasta med ostronskivling och brynt vitlökssmör 2 personer 20 min Ingredienser 250 g ostronskivling 3 dl vispgrädde 75 g smör…

Pastapytt med halloumi

Av Emma Cedborger | januari 24, 2021

En enkel och vegetarisk pastarätt med lätt pestosmak och knaperstekt halloumi. Fräscht och gott!

Pasta Pomodoro

Av Emma Cedborger | januari 15, 2021

Pasta Pomadoro är en italiensk rätt där pomadoro betyder tomat. För mig föddes dock rättens rötter i spanien genom min chef. Det är en snabb och lätt skål snarare än en skål i en tung sås.

Jag har valt att ha parmesanost till min pasta pomadoro men det går lika bra utan eller med annan valfri ost.

Krämig pasta carbonara

Av Emma Cedborger | december 9, 2020

En krämigt god pasta carbonara som är otroligt lättlagad och dessutom väldigt god! En bas av ost och knaprig bacon – vad mer kan man önska?

Högrevsragu med pappardelle

Av Amanda Wiger | december 5, 2020

Långkok på högrev som absolut är värt sina timmar på spisen!

Köttfärsås med spaghetti

Av Emma Cedborger | november 22, 2020

En bas av köttfärs och tomatsås, därefter är möjligheterna oändligheterna. Recepten finns förmodligen lika många som vi ha människor på den här planeten. Den här varianten har jag gjort lite matigare genom att hacka upp lite grönsaker och låta koka med.

Ratatoulliepasta

Av Emma Cedborger | november 16, 2020

Den här middagen lagade och bjöd jag mina föräldrar på i söndags på farsdag, det var väldigt uppskattat! Barnen gillade det också, men vad kan gå fel när man bjuder på pasta?!

Parmesanstuvade makaroner och falukorv

Av Gabriel - Ett Gott Land | oktober 23, 2020

Bland det bästa jag vet är stuvade makaroner och falukorv. Och här gör jag den med parmesan och lite speciell falukorv.

Tryffelpasta

Av Gabriel - Ett Gott Land | oktober 16, 2020

En äkta tryffelpasta med riktigt tryffel är svårslaget!!

Krämig oxfilépasta

Av Emma Cedborger | september 6, 2020

En perfekt krämig oxfilépasta! Underbart god att slänga ihop som en lyxig helgmiddag. Enkel att tillaga som alla mina andra recept men känslan är något annat.

Servera gärna med en skiva gott, gyllenbrunt gräddat vitlöksbröd för att förhöja känslan till det yttersta.