Chokladbiskvier med pepparkakssmörkräm

Greengate biskiver bakalite.se 6
Greengate biskiver bakalite.se 4

Här har du ett gäng supergoda mjuksega biskvier som passar extra bra i till jul eftersom de är fyllda med pepparkakssmörkräm.

De här kommer jag göra, i en mindre variant, till yngste sonens julavslutningsfika, extra bra med kakor som många kan äta.

Allt juligt porslin och andra  inredningsdetaljer på bilderna kommer från Greengate.

Om du vill göra dem glutenfria skippa att toppa med pepparkakor, om de inte är glutenfria då.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
10-15 st

Biskvibotten:
3 dl mandelmjöl
1 dl socker
2 st äggvita

Pepparkakssmörkräm:
175 gram smör
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel, malen
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk kryddnejlikor, malen
2 st äggulor

Topping:
75 g vit choklad
75 g ljus choklad
5 g smör eller olja
5-10 st krossade pepparkakor

Instruktioner:
1. Ta fram smöret till fyllningen så att det blir rumstempererat.

Mandelbotten:
2. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.

3. Separera äggen. Blanda mandelmjöl, äggvitor och socker till en slät, kladdig deg.

4. Forma 10-15 st kakor, ca 5 cm i diameter. Använd kallt vatten på händerna för att lättare forma dem.

5. Lägg dem glest på plåtar och grädda i mitten av ugnen i 20-30 min tills de fått lite lätt färg.

6. Låt bottnarna kallna helt på plåten, lossa dem försiktigt från pappret och lägg på galler.

Smörkräm:
7. Blanda kryddorna väl och vispa samman alla ingredienser till en kräm.

8. Bred eller spritsa smörkrämen på undersidan av bottnarna. Ställ i kylen för att stelna i en halvtimme.

Topping:
9. Smält chokladen i två djupa skålar och rör ner lite olja eller smör.

10. Doppa biskvierna i chokladen, vänd och låt rinna av något. Strö över pepparkakssmul och ställ in dem i kylen för att stelna.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar