Pizza med viltskav

4 pizzor
30 min
Ingredienser:
- 4 st pizzadegar
- 1 burk skollade konserverade tomater
- 240g viltskav
- 4 st blad grönkål
- 1 msk timjan
- 1 msk spiskummin
- 1 msk torkar basilika
- 1 st citron
- Frusna lingon
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Pizza kommer med alla sorters former och topping. Här är en härlig variant med viltskav. Och pizzadegen är helt ok att köpa färdig av din pizzabagare. Han gör den troligen bättre än du i alla fall 😉
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på MAX med grillfunktion, har du ett pizzastål är det att föredra, vill du köpa ett stål hittar du det HÄR. Häll tomaterna i en bunke tillsammans med olivolja och den torkade basilikan. Mixa ihop till en slät sås.
Värm upp en stekpanna med olivolja i, ha i viltskaven och stek tills den fått färg. Tillsätt kryddorna oh stek någon minut till.
Baka ut pizzadegen stryk på tomatsåsen och toppa med skaven, hackad grönkål. västerbottensost samt tunt skuren citron och lingon.
Baka högst upp i ugnen till pizzan fått fin färg.
Servera rykande het.