Pizza på libabröd med coleslaw

05A38EAD-FE58-4ED6-B4B6-1F3E8700D9EA

4 port

10 min + tid i ugnen

Pizza

  • 4 st libabröd
  • 24 skivor kokt skinka
  • 150 gram riven ost 12%
  • 80 gram mini mozarella 12%
  • 18 msk tomatpure
  • 4 mindre nävar ruccola

Coleslaw

  • 3 dl riven vitkål
  • 1,5 dl riven morot
  • 1/4 rödlök
  • 2 dl fettfri yoghurt
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2 msk lättmajonäs
  • 1-2 msk fransk senap
  • salt
  • peppar

Pizza en fredagskväll - addera trevlig sällskap och en krämig coleslaw och det kan inte bli annat än en succékväll. Snabbt går det också!

Gör så här:

  1. Lägg ut libabröden på ett ugnsgaller/ ugnsplåt. 2 st på varje brukar få plats, det gör inget om det tycker ut lite i det här steget.
  2. Bre på med tomatpuré och därefter hälften av den rivna osten.
  3. Fördela skinkan över bröden och därefter resten av osten samt mozzarellan.
  4. Vik in ena kanten så den möter mitten.
  5. Grädda i ugnen ca 10 min.
  6. Under tiden rör du ihop den fettfria yoghurten med creme fraichen, lättmajonäsen och senapen i en skål.
  7. Hackar rödlöken och blander ner den och den rivna kålen och moroten i skålen tillsammans med övriga ingredienser.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. När pizzorna fått en fin färg i ugnen tar du ut dem och strör över ruccola.
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Beatrice den januari 7, 2021 kl 07:47

    Supergott! Varför har man inte gjort pizza på libabröd tidigare. Så smidigt och gott!

    • Emma Cedborger den januari 9, 2021 kl 19:42

      Eller hur!? Det går snabbare än att ringa och beställa en pizza från närmaste pizzerian också!

Lämna en kommentar