Pizza på libabröd med coleslaw

4 port
10 min + tid i ugnen
Pizza
- 4 st libabröd
- 24 skivor kokt skinka
- 150 gram riven ost 12%
- 80 gram mini mozarella 12%
- 18 msk tomatpure
- 4 mindre nävar ruccola
Coleslaw
- 3 dl riven vitkål
- 1,5 dl riven morot
- 1/4 rödlök
- 2 dl fettfri yoghurt
- 1/2 dl creme fraiche
- 2 msk lättmajonäs
- 1-2 msk fransk senap
- salt
- peppar
Pizza en fredagskväll - addera trevlig sällskap och en krämig coleslaw och det kan inte bli annat än en succékväll. Snabbt går det också!
Gör så här:
- Lägg ut libabröden på ett ugnsgaller/ ugnsplåt. 2 st på varje brukar få plats, det gör inget om det tycker ut lite i det här steget.
- Bre på med tomatpuré och därefter hälften av den rivna osten.
- Fördela skinkan över bröden och därefter resten av osten samt mozzarellan.
- Vik in ena kanten så den möter mitten.
- Grädda i ugnen ca 10 min.
- Under tiden rör du ihop den fettfria yoghurten med creme fraichen, lättmajonäsen och senapen i en skål.
- Hackar rödlöken och blander ner den och den rivna kålen och moroten i skålen tillsammans med övriga ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar.
- När pizzorna fått en fin färg i ugnen tar du ut dem och strör över ruccola.
Hur många grader på ugnen?
ca 200 grader 🙂
Supergott! Varför har man inte gjort pizza på libabröd tidigare. Så smidigt och gott!
Eller hur!? Det går snabbare än att ringa och beställa en pizza från närmaste pizzerian också!