Polkagrischeesecake i glas

IMG_0999

Reklam för Dr. Oetker.

Hörni, tack vare Dr. Oetkers pepparmintsarom och röda gelfärg så har jag lyckats ta fram en fantastiskt god polkagrischeesecake i glas utan att faktiskt ha använt just polkagris.

I glaset är det inte bara vacker cheesecake med smak och utseende av polkagris utan också en supergod brownie med mycket choklad. Detta kommer utan tvekan bli en succé på dessertbordet!

En stor fördel med Dr. Oetkers gelfärger är att dom inte påverkar smetens konsistens vilket gör att du kan färga vispgrädde och liknande utan problem.

Dr. Oetkers hemsida och utbud hittar ni här.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 4 portioner
Kladdkaka
Du behöver:
100 g smör
100 g mörk choklad (55-70% kakaohalt)
2 ägg
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl kakao
0,5 dl strösocker/sockerersättning
1 krm salt 

Polkagrischeesecake
Du behöver:
300 g färskost
0,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker/sukrin mellis
2-3 tsk Dr. Oetker pepparmintsarom
Några droppar av Dr. Oetker’s röda gelfärg 

Gör såhär:
1. Börja med kladdkakan och sätt ugnen på 160 grader. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.
3. Rör ner samtliga ingredienser och häll smeten i din springform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten men ha fasta kanter. Låt kladdkakan stelna helt i kylskåpet, gärna över natten.
4. När det är dags för servering vispar du ihop färskost och vispgrädde krämigt. Tillsätt sedan pepparmintsarom i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Vänd ner florsockret försiktigt.
5. Fördela cheesecakesemeten i två skålar och färga sedan den ena skålen med några droppar röd gelfärg.
6. Skär kladdkakan i bitar och varva kladdkakan med cheesecakesmeten i 4 glas.
7. Servera, ät och njut! 

Skulle du vilja ha allting förberett och inte göra cheesecakesemeten i sista sekund så rekommenderar jag att du låter cheesekakesmeten vara kvar i skålarna tills det är dags för servering. När det är dags, rör du om och fyller upp glasen. Detta är för att det finns en risk att aromen lämnar cheesekakesmeten om den ligger för länge i glasen. 

Lämna en kommentar