Potatissallad med örtdressing

IMG_2712

4 port

  • 800 gram delikatess-/färskpotatis
  • 1 knippe rädisor
  • 200 gram cocktailtomater
  • 120 gram sockerärtor
  • 1 knippe salladslökar

    Dressing:

  • 20 gram rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 mindre vitlöksklyftor, rivna
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • 1/3 dl hackad färsk dill
  • salt
  • peppar
  • ev. några msk vatten

Vi har smugit igång med grillningen här och mer kommer det att bli. Vi hade den här supergoda potatissalladen som tillbehör till rostasfilé häromdagen och W O W!! Så enkel att göras, går att förberedas och perfekt även för större sällskap.

Gör så här:

  1. Koka potatisen och dela den på hälften.
  2. Hacka upp rädisorna i slantar, tomaterna på hälften, sockerärtorna i ca 3 delar och salladslöken smått.
  3. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda med potatisen och grönsakerna. Toppa med färsk basilika.

Lämna en kommentar