Rabarber - & jordgubbspaj

IMG_7297

En helt otroligt god paj med jordgubbar och rabarber! Pajen är glutenfri och sötad med kokossocker, honung samt vaniljsocker.

Jag rekommenderar att du göra pajen sisådär 1-2 timmar innan servering - eller mer. Detta är för att pajsmulet behöver lite tid på sig att stelna efter att pajen varit i ugnen.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Du behöver:
250
gram jordgubbar
150 gram rabarber
1,5 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
175 gram smör
2,5 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
1,5 dl kokossocker
0,5 dl honung

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Skär jordgubbar och rabarber i mindre tärningar och lägg dom i pajformen tillsammans med potatismjölet och vaniljsockret. Ställ åt sidan.
3. Smält smöret och rör därefter ner resterande ingredienser.
4. Klicka ut smeten i pajformen och bre försiktigt ut ett jämnt lager.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter.
6. Låt svalna i rumstemperatur minst en timme men gärna två. Servera tillsammans med glass, vaniljvisp eller vaniljsås.

 

Lämna en kommentar