Rabarber- & ingefäramarmelad

Rabarber ingefära marmelad bakalite.se 2

Rabarbern växer och frodas så se till att ta vara på den om du har tillgång.

Här har jag blandat i en del ingefära som ger ett litet sting som jag gillar. Fungerar lika bra till ostbrickan som pålägg på mackan.

Med syltsocker är det busenkelt att göra egen sylt och marmelad.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Rabarber- & ingefäramarmelad
ca 8 dl

450 g rabarber
15-30 g ingefära (beroende på hur stark du vill ha den)
2 dl vatten
400 g syltsocker

Instruktioner:

1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar.

2. Skala och riv ingefäran fint. Ta den mindre mängden om du vill ha en mild ingefärasmak, den större om du vill ha mer hetta.

3. Blanda rabarber, ingefära, vatten och syltsocker i en kastrull.

4. Låt sjuda i ca 10 minuter. Mixa eller mosa bären som du vill.

5. Häll i burkar och låt svalna. Förvara i kylen.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar