Rabarbermuffins

IMG_6358

Ett par helt fantastiskt goda rabarbermuffins smaksatta med kardemumma och vit choklad! Helt glutenfria samt bakade med mindre socker.

Dom muffisarna som inte äts upp rekommenderar jag att du fryser in och tar fram när suget kikar in. Glutenfria bakverk har en tendens till att bli torra rätt snabbt.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 9 muffins
Du behöver:
75 gram vit choklad
100 gram rabarber
2 msk potatismjöl
2 msk socker

75 gram smör 
2 ägg
0,5 dl strösocker
1 dl mosad banan
1 dl turkisk yoghurt
1,5 glutenfritt havremjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk kardemumma
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Hacka den vita chokladen fint och ställ åt sidan.
3. Skala rabarber och skär i bitar. Blanda ihop tillsammans med potatismjöl och socker i en skål. Ställ åt sidan.
4. Smält smöret och vispa ägg samt strösocker vitt och pösigt.
5. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål och bananen tillsammans med den turkiska yoghurten i en annan.
6. Vänd ner smöret, mjölblandningen och turkisk yoghurt/banan i äggvispet.
7. Rör sedan ner vit choklad och rabarber.
8. Fördela smeten jämnt i en klädd muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
9. Nu är det viktigt att du låter muffisarna svalna helt! Dom kan kännas degiga när dom kommer ut ur ugnen men konsistensen rättar till sig efter en stund.

Lämna en kommentar