Rabarberpaj utan socker och mjöl

6 port
10 min + 20 min i ugnen
- 3 stänger rabarber
- 2 msk sockerersättning*
- 1/2 msk maizena
- 1 tsk kanel
Pajdeg
- 4 msk Bregott mindre
- 1 dl havremjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl vaniljkvarg
- 1 nypa flingsalt
- 1/2 dl sockerersättning*
Tillbehör:
- vaniljkvarg
*jag använde nick´s "use like sugar"
Paj är ju aldrig en dålig idé om du frågar mig, och den här pajen går att äta som frukost, mellis eller efterrätt - kanske lunch eller middag också om det kniper. Snabblagat, lättlagat och mumsigt!
Gör så här:
- Skala (om du vill) och hacka rabarberstängerna i "slantar"
- Lägg i en skål och blanda runt med sockerersättningen, kanel och maizenan. Låt stå en stund
- Blanda ingredienserna till pajdegen i en annan skål
- Häll av eventuell vätska från rababerblandningen och lägg upp i en ugnssäker form
- Fördela pajdegsblandningen över rabarbern och ställ in i ugnen ca 15-20 min på 225 grader