Rabarberpaj utan socker och mjöl

IMG_3763

6 port

10 min + 20 min i ugnen

  • 3 stänger rabarber
  • 2 msk sockerersättning*
  • 1/2 msk maizena
  • 1 tsk kanel

Pajdeg

  • 4 msk Bregott mindre
  • 1 dl havremjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 nypa flingsalt
  • 1/2 dl sockerersättning*

Tillbehör:

  • vaniljkvarg

*jag använde nick´s "use like sugar"

Paj är ju aldrig en dålig idé om du frågar mig, och den här pajen går att äta som frukost, mellis eller efterrätt - kanske lunch eller middag också om det kniper. Snabblagat, lättlagat och mumsigt!

Gör så här:

  1. Skala (om du vill) och hacka rabarberstängerna i "slantar"
  2. Lägg i en skål och blanda runt med sockerersättningen, kanel och maizenan. Låt stå en stund
  3. Blanda ingredienserna till pajdegen i en annan skål
  4. Häll av eventuell vätska från rababerblandningen och lägg upp i en ugnssäker form
  5. Fördela pajdegsblandningen över rabarbern och ställ in i ugnen ca 15-20 min på 225 grader
Emma Cedborger

Lämna en kommentar