Rabarberpajkladdkaka

IMG_6596

En otroligt god rabarberpajkladdkaka med smak av rabarber, kardemumma, vanilj och vit choklad! En somrig kladdkaka som gör sig bäst med en skopa glass eller grädde!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Kladdkaka
Du behöver:
125 gram smör
3 ägg
1 dl strösocker/sockerersättning
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl majsmjöl
2 tsk malen kardemumma
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
Du behöver:
100 gram rabarber
1 msk potatismjöl
Eventuellt 2 msk strösocker/sockerersättning

Pajsmul
Du behöver:
50 gram smör
2 dl glutenfria havregryn
0,5 dl honung

50 gram riven vit choklad

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform 20 cm med bakplåtspapper.
2. Kladdkaka - Smält smöret och låt det svalna en aningen. Vänd ner resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i din form och ställ åt sidan.
3. Fyllning - Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och strösocker i en skål. Strö rabarbern över kladdkakan.
4. Pajsmul - Smält smöret och rör ner havregryn samt honung. Strö pajsmulet över kladdkakan.
5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig med smulet ska ha en fin gyllenbrun färg. Direkt när kladdkakan kommer ut ur ugnen strör du över den vita chokladen.
6. Låt svalna helt och ställ sedan in kladdkakan i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten.

Lämna en kommentar