Råbiff med gruyèrekräm och picklad jordärtskocka på friterad wonton

IMG_0830 (2)

40 minuter

8 små tilltugg (2 var är lagom som snacks)

Råbiff

  • 270 g nötkött av fin kvalité, ex oxfilé eller innanlår
  • 1-2 schalottenlökar
  • 2-3 msk finhackad kapris
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gruyèrekräm

  • 125g gruyère (ca 80 g i kräm + topping)
  • 2.5 dl creme fraiche
  • 1/2 klyfta riven vitlök
  • salt
  • svartpeppar

 

Picklade jordärtskockor:

  • 6-8 st jordärtskockor
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

 

Friterad wonton:

  • 8 ark wonton (kan behövas några extra för misslyckanden, men brukar vara många i en förpackning
  • rapsolja till fritering

 

Perfekt som snacks eller förrätt! Otroliga.

Gör så här:

Picklad jordärtskocka:

Tvätta och hyvla jordärtskockorna tunt. Gärna på mandolin. Värm upp ingredienserna till lagen så sockret löser upp sig. Ta av från plattan och lägg i jordärtsskockorna. Låt svalna. Detta kan med fördel förberedas i god tid innan.

 

Friterad wonton:

Klipp wontonarken runda. Inte livsavgörande om de inte är perfekt runda för vi gömmer dem i ost sen.

Värm upp oljan till ca 170 grader. Fritera arken gyllene. Jag använde en hålslev för att trycka ner arken mot botten (då de annars blir buckliga och bubbliga, jag vill ha styrsel på dem). Lägg på hushållspapper så de får rinna av.

 

Gruyèrekräm:

Riv osten och blanda med creme fraiche, men glöm inte spara ost att riva över som topping. Riv i vitlök och smaka av med salt och peppar. Vitlöken får inte ta över.

 

Råbiff:

Hacka köttet i små fina bitar. Finhacka schalottenlök och kapris och blanda med köttet. Smaka av med ordentigt med salt, svartpeppar och en skvätt olivolja.

 

Servering:

Fördela råbiffen på arken, toppa med gruyèrekräm, picklad jordärtskocka och mer gruyère!

Amanda Wiger

Lämna en kommentar