Ramslökskrydda

IMG_9757

Ca 40 minuter

  • Helst en hel famn full av färsk ramslök men 50-100 gram funkar också fint

 

Detta receptet riktar sig främst till dig som har god tillgång till ramslök. Om du köper den i affären kostar den skjortan och då vill du kanske hellre använda den i tex en soppa eller kryddsmör. Men har du gott om den – då ska du absolut testa detta! Smaken innehåller både en lätt rostad ton och umami. Den är grym att blanda med salt och strö över stekta grönsaker eller kött, frukostägget eller ostmackan! Testa dig fram och låt den bli en ny vän i köket 🙂

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft
  2. Rensa ramslöken om du pockat den själv, klipp eventuellt bort långa stjälkar
  3. Placera ramslöken jämnt över bakplåtspapper på en plåt, eller två (beroende på mängd)
  4. Efter 30 minuter, känn på ett blad om det är frasigt. Om ja, ta ut och låt svalna. Om nej, låt bladen vara i ugnen i 10 minuter till.
  5. När de svalnat kan du antingen mortla bladen eller lägga de i en tät påse och krossa med händerna.
  6. Förvara i en tät burk
Lin Mellgard

Lämna en kommentar