Ravioli med ramslök, ricotta & parmesan

4 pers

75 min

Ingredienser:

Fyllning:

  • 6 blad ramslök
  • 250 g ricotta
  • 1 dl riven parmesan
  • rivet skal från 1 citron
  • salt
  • nymalen peppar

Tillbehör:

  • 2 dl riven parmesan
  • 200 g smör
  • 300 g färsk bladspenat
  • 1 dl hackad rostad mandel
  • salt
  • nymalen peppar

 

ravioli_86b0583

Under min första vår på Gotland blev jag verkligen förälskad i den här vilt växande lilla löken. Ute i skogarna infinner sig en så enormt tydlig doft av ramslök, som för en nyinflyttad är helt magiskt. Ramslökens blad liknar liljekonvaljens och är du det minsta tveksam när du plockar, nyp i bladen och lukta. Ramslösblad doftar starkt av lök.

Gör så här:

Börja med pastadegen så att den får vila minst 30 minuter i kylen.

Hacka ramslöken fint och blanda den med ricotta, parmesan och citronskal. Salta och peppra efter smak. Fyll en spritspåse med fyllningen.

Arbeta pastadegen till tunna fina ark, ca 2 millimeter tjocka, med fördel med hjälp av pastamaskin.

Stansa ut rundlar eller skär fyrkanter av degen. Spritsa fyllningen i mitten av degen, pensla kanterna med vatten och lägg på ett ”lock” av pasta. Tryck till kanterna med en gaffel.

Koka raviolin i väl saltat vatten. Raviolin flyter upp till ytan när den är klar, efter ca 4 minuter.

Tillbehör

Lägg små högar av riven parmesan på en plåt klädd med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 160 grader tills parmesanchipsen fått fin färg. Låt svalna.

Bryn smöret i en stekpanna och häll av i en kastrull för att hålla värmen till servering.

Fräs spenaten i pannan och smaka av med salt och peppar.

Servera raviolin med det brynta smöret, mandel och parmesanchips brutna i bitar.

Lämna en kommentar