Overnight oat med hallon

Av Melissa - Hälsobak | mars 2, 2021

En superenkel & god overnight oat med smak av hallon!

Kinesisk aubergine med vitlök

Av Lin Mellgard | mars 2, 2021

Denna rätten har alltid varit en av mina absoluta favoriter när vi rest runt i Kina. Aubergine kan ju tyckas vara en smaklös och tråkig grönsak men med rätt tillagning blir den helt otrolig saftig och smakrik!

Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja

Av Amanda Wiger | mars 1, 2021

Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja 4 personer 60 minuter Ingredienser: 4 dl risottoris 500 g skogschampinjoner 300…

Flygande Jacob

Av Emma Cedborger | mars 1, 2021

Kombinationen kyckling, banan, chili, nötter, grädde och ris blir en flygande Jacob. Ganska udde sett till ingredienserna kanske men väldigt gott!

Chokladtårta med salta jordnötter och kolasås

Av Yvonne - Baka lite | februari 28, 2021

Salta jordnötter, krämig chokladganache och kolasås på en chokladbotten.

Snickerstårta – if you will.

Glutenfria citronmuffins

Av Melissa - Hälsobak | februari 28, 2021

Supersaftiga och glutenfria citronmuffins som du snabbt slänger ihop!

Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost

Av Amanda Wiger | februari 27, 2021

Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost 4 personer 60 minuter Ingredienser: 500 g Vannameiräkor (scampi, MSC-märkta) 2…

Linsbolognese

Av Emma Cedborger | februari 25, 2021

På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.

Snabb bearnaisesås

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 25, 2021

Är du sugen på en riktigt god bearnaisesås men känner inte orken att göra en helt från grunden? Då är detta såsen för dig! En äkta bearnaisesås som också går snabbt att laga.

Halloumi – & morotsbiffar

Av Melissa - Hälsobak | februari 25, 2021

Supergoda halloumie & mortosbiffar som är smaksatta med chili, vitlök och citron!

Kinesiska köttbullar

Av Lin Mellgard | februari 24, 2021

Saftiga kinesiska köttbullar som enkelt görs vegetariska med formbar vegofärs. Min bästa kritiker – mamma, – har gett tummen upp till dessa så känn er lugna och börja laga.

Panerad torsk med kall gruk- & dillsås

Av Emma Cedborger | februari 23, 2021

Ni som följt mig och mina recept ett tag vet att fisk inte är är någon favvo, rent av att jag inte åt det alls för bara ett par år sen. Därmed vill jag säga att de fiskrecept som jag delar med mig av delar jag med omsorg och jag har även fått stöd av andra icke fiskälskare genom åren – det här receptet passar ALLA, fiskälskare och motsatsen till det.

Och såsen då, ärligt talat är det den som gör det. Minns ni den kalla vita fisksåsen som serverades till fisken i skolan? (jag hoppade fisken redan då faktiskt, men inte idag)