Alla Recept
Overnight oat med hallon
En superenkel & god overnight oat med smak av hallon!
Kinesisk aubergine med vitlök
Denna rätten har alltid varit en av mina absoluta favoriter när vi rest runt i Kina. Aubergine kan ju tyckas vara en smaklös och tråkig grönsak men med rätt tillagning blir den helt otrolig saftig och smakrik!
Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja
Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja 4 personer 60 minuter Ingredienser: 4 dl risottoris 500 g skogschampinjoner 300…
Flygande Jacob
Kombinationen kyckling, banan, chili, nötter, grädde och ris blir en flygande Jacob. Ganska udde sett till ingredienserna kanske men väldigt gott!
Chokladtårta med salta jordnötter och kolasås
Salta jordnötter, krämig chokladganache och kolasås på en chokladbotten.
Snickerstårta – if you will.
Glutenfria citronmuffins
Supersaftiga och glutenfria citronmuffins som du snabbt slänger ihop!
Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost
Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost 4 personer 60 minuter Ingredienser: 500 g Vannameiräkor (scampi, MSC-märkta) 2…
Linsbolognese
På kvällens meny stod det en husmansklassiker i vegetariskt tappning. Närmare bestämt en linsbolognese med smaker av vitlök, tomat och basilika.
Snabb bearnaisesås
Är du sugen på en riktigt god bearnaisesås men känner inte orken att göra en helt från grunden? Då är detta såsen för dig! En äkta bearnaisesås som också går snabbt att laga.
Halloumi – & morotsbiffar
Supergoda halloumie & mortosbiffar som är smaksatta med chili, vitlök och citron!
Kinesiska köttbullar
Saftiga kinesiska köttbullar som enkelt görs vegetariska med formbar vegofärs. Min bästa kritiker – mamma, – har gett tummen upp till dessa så känn er lugna och börja laga.
Panerad torsk med kall gruk- & dillsås
Ni som följt mig och mina recept ett tag vet att fisk inte är är någon favvo, rent av att jag inte åt det alls för bara ett par år sen. Därmed vill jag säga att de fiskrecept som jag delar med mig av delar jag med omsorg och jag har även fått stöd av andra icke fiskälskare genom åren – det här receptet passar ALLA, fiskälskare och motsatsen till det.
Och såsen då, ärligt talat är det den som gör det. Minns ni den kalla vita fisksåsen som serverades till fisken i skolan? (jag hoppade fisken redan då faktiskt, men inte idag)