Vilthamburgare med Pommes frites

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 7, 2020

Detta är absolut en av de godaste hamburgare jag gjort. Hoppas att du gillar den också.

Fransk potatissallad med västerbottensost

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 6, 2020

Fransk potatissallad med västerbottensost 4 pers 30 min Ingredienser: 800g Färskpotatis 10 st Körsbärstomater 15 st Sugarsnaps 1 st Schalottenlök…

Beurre blanc

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 5, 2020

Detta recept är taget ur min kokbok “Från Skog Till Bord”. En grundsås som du kan smaksätta på många av olika sätt. Helt klart en favorit hos mig. 

Ketchup & Senap

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 4, 2020

Man brukar säga att maten blir bättre om allt görs från grunden. Ketchup & senap är ett tydligt exempel på det.

Viltskavsgryta med rotsellerimos

Av Gabriel - Ett Gott Land | februari 1, 2020

Denna skavrätt hr jag tagit fram för att passa dig som har diabetes. Väldigt god och nyttig rätt.

Asiatisk laxtartar med västerbottensostkräm

Av Gabriel - Ett Gott Land | januari 9, 2020

Denna rätt passar perfekt till vardags som till fest. Den går snabbt att göra och gästerna kommer att älska den.

Älgfilé provençale

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 15, 2019

Min finalrätt, som tog mig till vinst i Sveriges mästerkock. Det här är en rätt som passar fint på nyårsafton, den kan du servera rakryggad! Byt ut älg mot oxe så har du en klassisk coeur de filet provençale.

Kycklingtaco med kikärt och paprikatortilla samt tomat och mangosalsa

Av Gabriel - Ett Gott Land | december 5, 2019

Denna rätt passar perfekt till dig som vill njuta av tacos på fredagen och samtidigt känna dig lite nyttigare.

Älgbiff med pommes frites, bearnaisesås och tomatsallad

Av Gabriel - Ett Gott Land | november 29, 2019

Detta är min absoluta favorit rätt. Finns få saker som slår en välbalanserad bearnaisesås, pommes och en tomatsallad till en köttbit.

Fasan med hasselbackspotatis och lingon/enbärsgelé

Av Gabriel - Ett Gott Land | november 26, 2019

Detta var mitt första vilt att få med mig hem från skogen. Då gjorde vi en fin gryta med en hare. Denna rätt är något elegantare.

Tiramisu med kaffesirap, chokladkross och vaniljglass

Av Gabriel - Ett Gott Land | november 17, 2019

Denna dessert har jag hämtat inspiration från en otroligt skicklig konditor som heter Daniel Windelhed.

Örtbakad harsadel med kålrotspuré, ljummen kålsallad och rödvinssås

Av Gabriel - Ett Gott Land | november 10, 2019

Denna rätt är en favorit när det gäller hare. Men du skulle kunna byta den mot precis det viltet du har i frysen eller får tag på.