Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

1 tårta (10 bitar)

90 min

Ingredienser:

  • 315g strösocker
  • 100 g ägg
  • 210 g vetemjöl
  • 5 g bikarbonat
  • 4 g salt
  • 6 g kakao
  • 4g vaniljsocker
  • 20 g vitvinsvinäger
  • 90 g rapsolja
  • 250 g filmjölk
  • 800 g philadelphiaost
  • 360 g florsocker
  • Röd karamellfärg

Gör så här:

Börja med att göra själva kakan. Blanda strösocker och ägg och vispa med elvisp eller i din köksassistent, smeten ska bli vit och krämig. Blanda ihop och tillsätt mjöl, salt, kakao, bikarbonat och vaniljsocker samt filmjölk, rapsolja och vitvinsvinäger. Fortsätt köra samman till en lös deg men se till att allt går samman. TIllsätt även röd karamellfärg och här kan du själv bestämma hur röd du vill ha själva kakan.
Häll sedan smeten i en silikonform eller en springform, använder du en springform kan du med fördel smöra och mjöla formen så att det inte fastnar.
Baka på 175 grader i ca 40 minuter. Känn med en sticka, och den ska inte bli kladdig.
Frosting, sikta florsocker och blanda med phiadelphiaost med en el-visp eller köksassistent tills smeten är fast och krämig.
Skär sedan, tunt, bort den översta delen av kakan och spara. Dela sedan i tre lika stora skivor.
Ta topp-skivan och lägg i botten och lägg sedan en stor klick med frosting och bred ut över tårtan, det viktiga här är att det blir jämnt och med krämen så kan du också justera om kakan är lite ojämn.
Lägg på nästa skiva och gör ett nytt lager. Avsluta med sista skivan och lägg nu endast ett mycket tunt lager runt om hela tårtan, detta gör du för att "låsa" fast alla smulor.
Kyl sedan tårtan i minst 30 minuter.
Ta fram och lägg på ett sista lager av frosting så att tårtan blir helt täckt. Använd gärna en degskrapa för att göra snygga kanter.
Kör den överblivna degen i en matberedare så det blir till smulor och garnera sedan snyggt på tårtan.
Vill du göra Annas sommarvariant så tar du frosting i en spritspåse med stjärntyll och garnerar runt och toppar med jordgubbar i mitten!
Lycka till önskar vi i bageriet på ICA Maxi Visby!
Hej Gotland

Lämna en kommentar