Renskavsgryta

IMG_2604

4 port

40 min

  • 550 gram renskav
  • 3 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2-3 dl lättmjölk
  • 250 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 tsk soja
  • 2 mindre vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljontärning
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Kokt potatis
  • Lingon att toppa med
  • Hackad persilja att toppa med

På er begäran kommer här ett recept på vilt, och grytor går i alla fall hem väldigt väl här hemma! Jag gömde till och med finhackade champinjoner i grytan som varken barnen eller sambon märkte av. Gott blev det!

Gör så här:

  1. Jag lät min renskav ligga framme en stund så det gick att skära upp det i bitar, om du inte gjort det kan du steka det lätt i pannan och dra isär bitarna. Stek så allt får stekyta
  2. Hacka champinjonerna smått och löken löken i strimlor
  3. Stek löken och champinjonerna tills löken fått fin färg. Lägg ner köttet i lök och svampblandingen och pressa över vitlöken. Salta och peppra
  4. Häll i grädde, mjölk och buljongen - låt småputtra ca 5 min. Häll ner sojan och rör runt någon minut
  5. Toppa grytan med hackad persilja och lingon
Emma Cedborger

Lämna en kommentar