Ris- och kasslerlåda

7607804C-2EBE-43B1-BFD9-D6E8528B2D48_1_201_a
6 port
30 min
  • 300 gram ris
  • 3 tsk grönsaksfond
  • 900 gram kassler
  • 3 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 msk lättmajonäs
  • 1,5 dl osötad chilisås
  • 1/2 purjolök
  • 1 paprika
  • 150 gram mager riven ost

Här kommer ett recept som du, vid behov, går jättebra att förbereda och sedan bara köra in i ugnen. Perfekt för stressiga vardagar men funkar även bra även till helgen!

Gör så här:

  1. Koka upp riset enligt anvisning tillsammans med grönsaksfonden.
  2. Hacka under tiden upp purjolök, paprika och kassler i mindre bitar.
  3. Blanda övriga ingredienser i skål förutom osten.
  4. När riset är klart breder du ut det i en ugnssäker form och därefter de upphackade grönsakerna och kassler och blandar runt det lite försiktigt. (Hit kan du förbereda och ställa i kylen)
  5. Häll över chiliblandningen och därefter strössar du över osten innan du kör in den i ugnen ca 15-20 min på 200 grader. (lite längre tid om den är kyld)
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Beatrice den januari 3, 2021 kl 17:10

    Gott och smidigt med mat man kan förbereda och sedan tillaga när man blir hungrig!

    • Emma Cedborger den januari 6, 2021 kl 21:32

      Eller hur! För tid är en dyrbar vara!

Lämna en kommentar